Om fastigheten

Fastighet med Trafikverket som dominerande hyresgäst i ett suveränt kommunikationsläge, nära centralstationen och Nils Ericson Terminalen. Gullbergsvass, som sträcker sig från den nya Hisingsbron i väster och ända bort till Marieholm, kännetecknas av en omfattande stadsutveckling med flera spännande projekt. Här utvecklas inte bara nya kontor, utan också bostäder, hotell och mer närservice. Framtidens Gullbergsvass blir en central och vattennära stadsdel som lever dygnet runt.

Fakta

Fastigheten är belägen i Gullbergsvass i centrala Göteborg. och består av 6 plan ovan mark. Markplanet innehåller ett mindre kontor, servicebutiker och garage i två plan.  Dominerande hyresgäst är Trafikverket som hyr 95% av fastigheten, merparten av alla markytor samt kontorsytor från plan 2 till 6.  Fastigheten ligger i början av området Gullbergsvass.

Framtid

Området sträcker sig från den nya Hinsingsbron längs med kajkanten till Göta Älv hela vägen bort mot Marieholm. Hela området har en enorm utvecklingspotential och stora planer finns från Staden. Utvecklingen är i full gång i området kring fastigheten med nya Hisingsbron, Vasakronans nybyggnation av Platinan som omfattar 60 000 kvm kontor samt hela överdäckningen av E45 med planer på nybyggnation av bostäder på dess tak. Vasakronan har ytterligare ett kommande projekt, Kaj 16, som ska omfatta ca 35 000 kvm. Som ett led i områdets utveckling anses nu området närmast Lilla Bommen och City tillhöra CBD.

Gullbergsvass 4:2
Gullbergsvass 4:2
Gullbergs Strandgata 9
Gullbergs Strandgata 9
Yta: 15 593 m2
Miljömärkning: Miljöbyggnad Silver och Green Building
Byggt/ombyggt: 1979/2018

Miljöcertifiering

Miljöbyggnad – Silver och Green Building

I huset och närområdet

Fastigheten ligger endast ett par minuters promenad ifrån Nordstan. Här hittar du allt ifrån bra restauranger till apotek, butiker och caféer.

Service i fastigheten

Restaurang och biluthyrning finns i fastigheten.

Service i närområdet

Nordstan erbjuder fullt serviceutbud och ligger endast 5 minuters promenad bort.

Kommunikationer och parkering

Centralt belägen, med promenadavstånd till både Hisingen och Nordstan. Garage för såväl cykel som bil finns i husets garage och åker du kommunalt är det inte mer än ett par hundra meter till Centralstationen.

Kollektivtrafik

Ett par hundra meter ifrån centralstationen.

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten.

Cykel

Cykelställ finns i garaget och även utanför fastigheten.

För hyresgäster

Här hittar ni som redan är, eller funderar på att bli hyresgäster i fastigheten, information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information och personlig kontakt, är ni alltid välkomna att kontakta er kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Om något har gått snett gör du enkelt din felanmälan till vår driftspartner GK (Gunnar Karlsen Sverige AB).

Vid akuta ärenden kan du även ringa till 031-45 44 04 (journummer: 020-20 20 05).

Kontakter

Kund- och fastighetschef Carolina Kristensen carolina.kristensen@alecta.se 031 44 06 73
Teknisk fastighetsutvecklare Robert Andreasson robert.andreasson@alecta.se 031 44 06 71

Lastkaj och leveranser

Fastigheten har ingen godsmottagningsplats, utan hämtning och lämning av gods sker vid respektive entré. Det är viktigt att allt gods tas om hand snarast efter lossning.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Tips för ett bra inomhusklimat:

  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Varje kontorslokal har egen nödutgång. Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Varje hyresgäst ska också utse sin egen återsamlingsplats. Läs mer om systematiskt brandskyddsarbete här

 

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Göteborgs stad för.  Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.