Om fastigheten

Solna växer så det knakar, snabbast i hela Sverige faktiskt! Så vad är Solna Centrum i allt detta då, jo det är områdets hjärta, och får vi tro centrumets lojala kunder, så är de där hjärtslagen ömsesidiga. I Solna centrum är det nära som gäller – nära, lokalt och praktiskt. Så, letar ni kontor här i krokarna så har ni hittat helt rätt. Solna Centrum, med hjärtat på rätt plats.

Fakta

Solna Centrum, med närheten till Filmstaden, är på många sätt en kulturhistorisk plats. Runt hörnet i Filmstaden, där spelades över 400 svenska filmer in. Men själva Solna Centrum då? 1965 stod den första versionen klar och var på den tiden ett av regionens mest moderna centrum. Sture Frölén, den ansvarige arkitekten, ritade även de kringliggande byggnaderna, kommersiella såväl som offentliga. Därefter har Solna blivit med tak, fått fler våningar och är idag ett stort och omtyckt, modernt och ljust inomhuscentrum.

Solna torg 13
Solna torg 13
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 1965/1989/2011
Arkitekt: Sture Frölén

Miljöcertifiering

Breeam In-Use Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering på Sweden Green Building Council.

Läs mer om Solna Centrums arbete för en mer hållbar framtid på solnacentrum.se.

Historia

Modernt idag och modernt igår. Solna Centrum, från början ett utomhuscentrum, stod efter fem års byggnation klart år 1965. Sture Frölén hade då byggt ett av regionens mest moderna centrum. 1989 genomgick Solna Centrum en renovering, då bland annat taket lades till och det blev ett för den tiden väldigt modernt inomhuscentrum. I samma veva lades även den så kallade Hollywood-trappan till, en hyllning till Filmstaden och dess stora betydelse för svensk film och filmindustri. Sen dess har centrumet genomgått två större renoveringar och utbyggnader, och stod klart i sin nuvarande form 2011.

Framtiden i Solna

Titta vi växer! Och tittar vi närmar ser vi att det stämmer, med råge. Solnavägen, som nu är en praktisk förbindelse mellan Solna och innerstads-Stockholm, ska omvandlas från grå trafikled, till livligt pulserande stadsboulevard. Här går fokus från genomfartsled till människor. Från biltrafik, till gångtrafikanter och cyklister. Det blir en levande, modern, trygg och såklart attraktiv stadsdel. Med det binds Solna på riktigt ihop med Karolinska, med Hagastaden och därmed också med resten av centrala Stockholm. Snacka om gemensam lyftkraft!

I huset och närområdet

Solna Centrum erbjuder det mesta som kontorsgäster kan tänkas behöva när det handlar om att förenkla livet och dagarna på kontoret. Solna Centrum är med fördel ett centrum som erbjuder en lite lugnare och mer avslappnad miljö. Solna Centrum är ett lite mindre centrum, med det tar vi igen med ett väldigt stort hjärta!

Service i fastigheten

Den såklart största fördelen med att ha kontoret i Solna Centrum, är all fantastisk och personlig service, som dessutom finns så nära att du slipper ta på dig jackan. Knalla ner i dina inneskor, om du har åldern inne för sådana (vilket vi alla har)! Du behöver ju inte ens lämna byggnaden för att hitta massor av restauranger, postservice, stadshus (!) hotell & konferensanläggning, tre olika gym, friskvård, en bemannad reception, barer, coworking och garage. För att nämna en del.

Service i närområdet

Simhall, mataffärer, bibliotek och polishus, finns i närområdet.

Annat att upptäcka

Vad sägs om en lunchpromenad i ett av de närliggande grönområdena, som Hagaparken, eller lunch i stillsamma Gamla Råsunda. Är ni däremot ute efter stress och tempo och cityliv, hoppa på tunnelbanan in till Centralen! Det tar bara tio minuter och visst, väl där inne, så saknar vi Solnas hjärta. Säger vi och tar en kaffe i Hollywood-trappan.

Kommunikationer och parkering

Solna Stad, så nära att du kan gå hit. Det beror ju såklart på vart du bor. Bor du för långt för en promenad eller har för bråttom, har du Blåa linjen så nära att du knappt hinner fälla upp paraplyet mellan tunnelbaneuppgången och jobbet.

Kollektivtrafik

Tunnelbanan med uppgång mindre än 100 meter från entrén. Bussar, tvärbana och snart även tunnelbanas gula linje, även om den, precis som pendeltåget, innebär en kortare promenad.

Parkering

Att åka bil går såklart utmärkt och parkeringar och laddstationer finns tillgängliga, både för besökare och anställda vid kontoren. Kolla med våra ansvariga för er bästa lösning.

Cykel

Att cykla är alltid ett bra alternativ, för ben, för knopp och för miljö. Du väljer den ordningen helt själv! Men från exempelvis Odenplan, är du här på en kvart och väl vid Hagastaden är det ju verkligen raka spåret in i kaklet! Väl på plats finns det självklart massor av cykelparkeringar. Rulla in och rulla ut liksom.

För hyresgäster

Här hittar ni som redan är, eller funderar på att bli hyresgäster i fastigheten, information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information och personlig kontakt, är ni alltid välkomna att kontakta er kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Om du behöver göra en felanmälan, kontakta vår servicepartner Alova Fastighetsteknik AB via denna länk. Akuta ärenden ska alltid anmälas via 070-819 68 50.

Entré och inpassering

I Solna Centrum finns inte mindre än åtta ingångar. Bland annat huvudentrén på Hotellgatan 1 och Gamla Råsunda – postgången Norra. De är öppna vardagar 07.15 -20.30.

När Centrumet är stängt används passerkort och personlig kod för inpassering.

Receptionen Solna Centrum 08-400 00 500.

Allmänna uteplatser

Inne i själva Solna Centrum finns ett co-working, ett ljust inomhustorg samt en allmän trätrappa som leder ut i en liten park. 

Trygghet och säkerhet

Fastighetens gemensamma reception är öppna vardagar 10.00-19.00. Under dessa tider finns även trygghetspersonal på plats.

Avfall och källsortering

Det finns ett antal mindre miljöstationer samt en större.

Lastkaj och leveranser

Lastgata finns och för större leveranser används centrumets entréer.

Kontakta gärna vår kunniga personal för frågor och hjälp om era leveranser.

Posthantering

Postboxar finns tillgängliga i centrumet. Kontakta receptionen eller Centrumets driftpersonal för mer information.

Fastighetsnät och fiber

I fastigheten finns anslutningspunkter från bland annat Stokab, samt flera andra leverantörer.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket. 

Generella tips för ett bra inomhusklimat

Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.

Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla), luftventiler samt termostatventiler.   Varje rum har reglerbar värme, kyla och ventilation. I fönsterbänkarna sitter fläktar för värme och kyla.

Rökning

Rökning ej tillåtet.

Utrymning och brandskydd

Varje kontor och kontorshus är en egen brandcell. Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Varje hyresgäst ska också utse sin egen återsamlingsplats. Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats. Kontakta receptionen eller Centrumets driftpersonal för mer information.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Solna stad för. Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice eller gör en felanmälan.