Om fastigheten

Moderna och effektiva lokaler i ett suveränt läge strax norr om Stureplan. Du tar dig enkelt hit oavsett val av färdmedel och har nära till restauranger, butiker och annan service. Vill du koppla av eller röra på dig har du nära till Humlegårdens härliga parkmiljöer.

Fakta

Höjden 11 och 14 är två intilliggande fastigheter, som båda har genomgått grundliga moderniseringar och erbjuder flexibla och effektiva lokaler.

Höjden 11 Höjden 14
Höjden 11 Höjden 14
Regeringsgatan 103 Regeringsgatan 105 Regeringsgatan 107
Regeringsgatan 103 Regeringsgatan 105 Regeringsgatan 107
Yta: 17 778 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Fastigheterna Höjden 11 respektive 14 är uppförda 1965 respektive 1974.

I huset och närområdet

Flexibla och effektiva kontor i centralt läge. Närheten till Stureplan och resten av city gör det enkelt att uträtta ärenden samt hitta trevliga butiker, restauranger och caféer.

Service i fastigheten

I fastigheten finns en restaurang för dem som arbetar i huset. Det finns även gemensamma lokaler med dusch, omklädningsrum och torkrum för de hyresgäster som exempelvis cyklar till jobbet eller tränar på lunchen.

Service i närområdet

Det finns gott om restauranger, caféer, butiker och annan service i närområdet. Om du behöver något som inte finns runt hörnet är det bara några minuters promenad till Stureplan och Kungsgatan. Fortsätter du Regeringsgatan ytterligare ett par minuter kommer du till bland annat MOOD-gallerian och NK.

Annat att upptäcka

Här har du nära till Humlegården – en av Stockholms mest klassiska gröna lungor. I ”Humlan” kan du koppla av med en promenad, kaffe, medhavd lunch eller varför inte en glass på sommaren? Ett mer sakralt lugn hittar på närliggande Sankt Johannes kyrkogård, som trots sitt centrala läge i stan är ganska okänd för de flesta stockholmare.

Kommunikationer och parkering

Här har du nära till både bussar och två olika tunnelbanelinjer. Det finns även garage och cykelparkering i källarplanet. Oavsett vilket färdmedel du föredrar är det lätt att ta sig hit.

Kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan (grön linje) och vid Stureplan hittar du station Östermalmstorg (röd linje). Ännu närmare, bara ett stenkast bort på Birger Jarlsgatan, finns busshållplatser för flera SL-bussar.

Parkering

Det finns ett garage i fastigheten och flera stora P-hus i närområdet.

Cykel

I garaget finns cykelparkering för fastighetens hyresgäster, och utanför huset finns tillgång till Stockholms stads gatucykelparkering. Cyklar får ej tas med i hissen. De parkeras framför entrén eller i trapphuset.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Kund- och fastighetschef Christofer Elg christofer.elg@alecta.se
Teknisk fastighetsutvecklare John Letzén john.letzen@alecta.se 08-441 60 29
Kund- och fastighetschef (föräldraledig) Johan de la Torre johan.delatorre@alecta.se

Entré och inpassering

Fastighetens entréer ligger på Regeringsgatan 103, 105 och 107. Inpassering sker med hjälp av passerkort och kod alternativt porttelefon.

Avfall och källsortering

Hyresgästerna ansvarar själva för sin avfallshantering. Abonnemang för hämtning och bortforsling av avfall kan tecknas med valfri operatör.

Lastkaj och leveranser

Större gods kan tas emot i varuentrén, som nås via garaget. Där finns en anordning för transporter till källarplanet samt en transporthiss till våningsplanen.

Posthantering

Hyresgästerna ombesörjer sin egen posthantering.

Fastighetsnät och fiber

Fastighetens hyresgäster har egna fiberanslutningar.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och fjärrkyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.