Om fastigheten

En ganska trist gammal kontorsbyggnad som har förvandlats till ett spännande koncept för bland annat övernattning, restaurang, bar, festvåning och konferens. Dessutom i ett riktigt bra läge, där du har nära till både city, Centralstationen och mysiga Vasastan.

Fakta

Fastigheten ligger på Torsgatan 10, på gränsen mellan Norrmalm och Vasastan. En tidigare kontorsfastighet som byggts om till hotell. Hela byggnaden hyrs av Generator Hostels, förutom garaget som hyrs av parkeringsoperatören Parkman.

Lärljungen 2
Lärljungen 2
Torsgatan 10
Torsgatan 10
Yta: 9 425 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 2012/2016

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Byggnaden konverterades från kontor till hotell 2012. Alecta förvärvade fastigheten 2014 och 2015–2016 genomfördes ytterligare en ombyggnad för Generator Hostel.

I huset och närområdet

Generators koncept är ovanligt brett och uppskattat av många. Restaurang, bar, festvåning, konferens och mycket annat. Så snart du kliver in genom entrén märker du den sköna pulsen och mixen av människor. Här blandas turister med hungriga eller festsugna stockholmare. Det centrala läget i stan gör att du här har nära till precis allt.

Service i fastigheten

Generator Hostel erbjuder – förutom övernattning – bland annat restaurang, bar, festvåning och konferens. Deras restaurang Hilma är uppskattad även av många stockholmare. I huset finns dessutom till och med både podd- och tatueringsstudio.

Mitt i city
Nära till restauranger och sevärdheter
Gym i närheten

Service i närområdet

Läget precis på gränsen mellan Vasastan och Norrmalm ger dig tillgång till ett riktigt brett serviceutbud. Här har du nära till allt city kan erbjuda, men också till det mer småskaliga utbudet i Vasastan med mysiga restauranger, caféer och nischade butiker.

Annat att upptäcka

Kungsgatan, en av Stockholms verkliga paradgator, ligger nära fastigheten. För dig som gillar konst är det bara att promenera fem minuter uppför Torsgatan så hittar du Bonniers spännande konsthall.

Kommunikationer och parkering

Fastighetens närhet till Centralen innebär att du snabbt och enkelt tar dig hit kollektivt, oavsett varifrån du kommer. Garage finns i husets källare och cykeln parkerar du utanför på gatan. Om du är gäst hos Generator kan du också hyra cykel av dem.

Kollektivtrafik

På 5–10 minuter, beroende på hur bråttom du har, tar du dig till Stockholms mesta trafiknod; T-centralen och Centralstationen. Där har du tillgång till fjärrtåg, Arlanda Express, pendeltåg, tunnelbana, långfärdsbussar, flygbussar, lokalbussar och taxi.

Parkering

I fastighetens källare ligger ett garage som förhyrs av operatören Parkman.

Cykel

Utanför huset finns tillgång till Stockholms stads gatucykelparkering. Generator Hostel hyr också ut cyklar till sina gäster.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Teknisk fastighetsutvecklare John Letzén john.letzen@alecta.se 08-441 60 29
Kund- och fastighetschef Johan de la Torre johan.delatorre@alecta.se

Entré och inpassering

På Torsgatan 10 ligger fastighetens entré. Härifrån når du Generators reception, restaurang Hilma, baren och andra faciliteter.

Avfall och källsortering

Hyresgästen ombesörjer sin egen avfallshantering.

Posthantering

Hyresgästen ombesörjer sin egen posthantering.

Fastighetsnät och fiber

Fiber för hyresgästens verksamhet finns i fastigheten.

Inomhusklimat

Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten eller på gårdarna. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.