Om fastigheten

Välkommen till Hasselbladshuset! Hänförande, spektakulär och magisk, vi pratar såklart om utsikten över Göta Älv och Operan. Men samma ord användes också för bilden ”Jorduppgång”, kanske världens mest kända fotografi, tagen med en, såklart svensk Hasselbladskamera. Och vart byggdes den kameran då? I Hasselbladshuset såklart! Välkommen till en fantastisk fastighet med både utsikt och historia!

Fakta

Fastigheten uppfördes 1949 som huvudkontor för den numer legendariska svenska kameratillverkaren Hasselblad. Läget är minst sagt perfekt, med utsikt över Göta Älv och Operan. Nära till kollektivtrafik och Centralstationen, med genomgående högteknisk standard i lokalerna, samt takterrasser på de två övre våningsplanen. Bra lokal i bra läge helt enkelt.

Framtid

Ett par hundra meter till närmaste nedgång till Västlänken, projektet beräknas stå färdigt 2023.

Nordstaden 33:3
Nordstaden 33:3
Sankt Eriksgatan 5 Sankt Eriksgatan 6 Klädpressaregatan 2 Klädpressaregatan 4 Klädpressaregatan 6
Sankt Eriksgatan 5 Sankt Eriksgatan 6 Klädpressaregatan 2 Visa alla
Yta: 14 595 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Good
Byggt/ombyggt: 1949/2008

Miljöcertifiering

Byggnaden är miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use, Good. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Fastigheten ligger i Hasselbladskvarteret och här låg F W Hasselblads & Co huvudkontor fram tills 2003 och även tillverkningen av företagets kameror och utrustning skedde här.

I huset och närområdet

Fastigheten, med sin underbara utsikt över Göta Älv och Göteborgsoperan, ligger även granne med ett av Sveriges största shoppingcenter, Nordstaden. Där finns all tänkbar service, såväl som restauranger, affärer och barer. Nära och praktiskt. Precis som det ska vara.

Service i fastigheten

I fastigheten finns bland annat restauranger och co-working.

Service i närområdet

Fastigheten ligger perfekt, med utsikt över Göta Älv och Göteborgsoperan, såklart också granne med ett av Sveriges största shoppingcenter, Nordstaden, där det mesta i serviceväg finns tillgänglig. I närområdet finns även ett stort antal restauranger.

Kommunikationer och parkering

Suveränt läge, centralt och nära till allt.

Kollektivtrafik

Mycket centralt belägen, med bland annat spårvagnshållplats 150m ifrån våra entréer.

Parkering

I fastigheten finns ett parkeringsgarage med ett 50-tal parkeringsplatser.

Cykel

I fastigheten finns en låst cykelparkering som nås med tagg. Där finns även ett lättare verktygskit för enklare reparationer. Cyklar med ”Styr och Ställ” finns inom ett par hundra meter från fastigheten.

För hyresgäster

Här hittar ni som redan är, eller funderar på att bli hyresgäster i fastigheten, information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information och personlig kontakt, är ni alltid välkomna att kontakta er kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Kundservice

Om något har gått snett gör du enkelt din felanmälan till vår driftspartner GK (Gunnar Karlsen Sverige AB).

Vid akuta ärenden kan du även ringa till 031-45 44 04 (journummer: 020-20 20 05).

Kontakter

Kund- och fastighetschef Carolina Kristensen carolina.kristensen@alecta.se 031 44 06 73
Teknisk fastighetsutvecklare Robert Andreasson robert.andreasson@alecta.se 031 44 06 71

Entré och inpassering

Låst entré, inpassering sker med tagg. 

Trygghet och säkerhet

Vi jobbar ständigt för att närmiljön intill vår fastighet ska kännas så trygg som möjligt får hyresgäster, såväl som förbipasserande.

Avfall och källsortering

Gemensamt miljörum.

Lastkaj och leveranser

Fastigheten har ingen särskild godsmottagningsplats, utan hämtning och lämning av gods sker vid respektive entré. Det är viktigt att allt gods tas om hand snarast efter lossning.

Posthantering

Separata postfack.

Fastighetsnät och fiber

Fiber finns.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och fjärrkyla finns i fastigheten.

Rökning

Rökning ej tillåten.

Utrymning och brandskydd

Varje kontorslokal har egen nödutgång. Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Varje hyresgäst ska också utse sin egen återsamlingsplats. Läs mer om systematiskt brandskyddsarbete här.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Göteborgs stad för.  Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.