Om fastigheten

Moderniserad 1960-talsbyggnad i Vasastan, som används i sin helhet av Medborgarskolan. Läget nära kollektivtrafiknoden Odenplan gör det lätt för studenter och personal att ta sig hit, samtidigt som både Vanadislunden och Hagaparken ligger bara en kort promenad bort.

Fakta

Hela fastigheten är uthyrd till Medborgarskolan. 2015 genomfördes en ombyggnad av alla våningsplan i byggnaden och då upprustades även ventilationssystemet.

Mimer 7
Mimer 7
Hagagatan 23A
Hagagatan 23A
Yta: 6 805 m2
Byggt/ombyggt: 1963, 2015

Miljöcertifiering

Fastigheten har certifieringen BREEAM In-Use Very good.

Historia

Byggnaden uppfördes 1963.

I huset och närområdet

Medborgarskolans utbildningsverksamhet fyller hela fastigheten och här finns bland annat reception, café och restaurang. Närområdet erbjuder många uppskattade restauranger och småbutiker. Ännu mer service hittar du vid Odenplan, ett par minuters promenad bort.

Service i fastigheten

I fastigheten finns bland annat restaurang, café och en reception för Medborgarskolan.

Bra kommunikativt läge
Musikstudios i huset

Service i närområdet

Det finns gott om restauranger, caféer och olika butiker i närområdet. Odenplan når du på ett par minuters promenad, och där finns ett ännu större serviceutbud.

Annat att upptäcka

Här har du nära till två klassiska parkmiljöer i Stockholm; Vanadislunden på andra sidan Sveavägen och Hagaparken som börjar precis norr om Norrtull. Framför allt den stora Hagaparken lämpar sig perfekt för sköna promenader och löprundor.

Kommunikationer och parkering

Kommunikationsläget är perfekt för Medborgarskolans studenter. Vid Odenplan stannar nämligen både tunnelbanans gröna linje, alla pendeltågslinjer samt många bussar. Ytterligare busslinjer hittar du på Sveavägen eller i de närmaste kvarteren.

Kollektivtrafik

Närmaste tunnelbana är Odenplan (grön linje), som ligger bara ett par minuter bort. Där stannar också pendeltågets alla linjer, vilket gör att du enkelt kan ta dig vart som helst. Föredrar du att åka buss så har du många olika linjer att välja på – både runt kvarteret, vid Sveavägen och på Odenplan.

Parkering

Det finns inget garage i fastigheten, men flera större P-hus i närområdet.

Cykel

Utanför byggnaden har du tillgång till Stockholms stads gatucykelparkering.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Teknisk fastighetsutvecklare John Letzén john.letzen@alecta.se 08-441 60 29
Kund- och fastighetschef Johan de la Torre johan.delatorre@alecta.se

Entré och inpassering

Inpassering sker via entrén på Hagagatan 23A, där också Medborgarskolans reception ligger.

Avfall och källsortering

Hyresgästen ombesörjer sin egen avfallshantering.

Lastkaj och leveranser

Hyresgästen ombesörjer sina egna leveranser och använder en av fastighetens ingångar som lastintag.

Fastighetsnät och fiber

Fiber för hyresgästens verksamhet finns i fastigheten.

Inomhusklimat

Fjärrvärme finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästen ansvarar själv för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer takskottning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.