Om fastigheten

För dig som vill hyra kontor i Stockholms bästa kommunikationsläge och i en fastighet som är ett välkänt varumärke i sig. World Trade Center erbjuder välplanerade lokaler med all tänkbar service, granne med Stockholms Centralstation. Kontoren är moderna, flexibla och effektiva för att passa er verksamhet – både idag och imorgon.

Fakta

World Trade Center stod färdigt 1989 och ritades av Arken, Erskine & Tengbom. Den karaktäristiska byggnaden med sitt ljus och sin rymd är byggd i glas, stål, marmor och granit. Fastigheten upptar hela fyra kvarter och är indelad i sektioner från A till G. På det fjärde våningsplanet löper en arkad genom hela huset, och Piazzan med sina 20 meters takhöjd erbjuder en unik mötesplats.

Terminalen 3
Terminalen 3
Klarabergsviadukten 70 Östra Järnvägsgatan 15 Kungsbron 1 Terminalslingan 1
Klarabergsviadukten 70 Östra Järnvägsgatan 15 Kungsbron 1 Visa alla
Yta: 46 200 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 1989
Arkitekt: Ralph Erskine

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Stockholms World Trade Center ritades av Arken, Erskine & Tengbom (AET) och invigdes 1989. Byggnaden är del av den internationella organisationen World Trade Center Association – en global, icke vinstdrivande organisation med målsättningen att verka för ett ökat affärsutbyte lokalt, regionalt och internationellt. Det finns flera hundra World Trade Centers runtom i världen och organisationens huvudkontor ligger i New York.

I huset och närområdet

Få fastigheter i Stockholm kan erbjuda så mycket service som World Trade Center. Det mesta hittar du på plats i huset, och det som saknas där hittar du oftast runt hörnet.

Service i fastigheten

En av de största fördelarna med att ha kontoret i World Trade Center är all service i fastigheten. Du behöver inte ens lämna byggnaden för att hitta restauranger, hotell, konferensanläggning, gym och friskvård, bemannade receptioner och garage. Fastigheten erbjuder även en stor och härlig takterrass – perfekt för lunchen, kaffet, samtalet eller företagets after work (terrassen går att boka). Läs mer om all service i huset på wtc.se.

Enkelt att nå

Tåg, tunnelbana och buss utanför dörren

Centralt

Stockholms mest centrala kontor

Allt samlat

Hotell, restaurang och konferens i huset

Takterrasser

Otroliga vyer över city

Service i närområdet

När det gäller service i närområdet finns i princip allt du kan önska dig. Ska du shoppa är Åhléns City det närmaste och mest kompletta alternativet. Föredrar du NK, MOOD eller Gallerian går du bara fem minuter till. Dessutom pågår ett utvecklingsprojekt för området kring Vasagatan, som bland annat kommer innebära mer grönska, bättre cykelmöjligheter och promenadstråk samt fler butiker, restauranger och annan service.

Annat att upptäcka

För dig som är intresserad av Stockholms historia ligger Gamla stan bara några minuters promenad söderut. Vill du istället ta del av huvudstadens kulturutbud har du också nära till det mesta, till exempel Oscarsteatern och jazzklubben Fasching runt hörnet på Kungsgatan eller Stadsteatern och Kulturhuset vid Sergels torg. Promenadstråk samt fler butiker, restauranger och annan service finns också i närheten.

Kommunikationer och parkering

Det suveräna cityläget och närheten till centralstationen gör att det är enkelt att ta sig hit, oavsett varifrån i Stockholmsområdet du kommer. Och resten av världen är inte längre bort än en resa med exempelvis X2000 eller Arlanda Express.

Kollektivtrafik

Stockholms Centralstation är både närmaste granne och Sveriges mesta knutpunkt. Här har du tillgång till fjärrtåg, Arlanda Express, pendeltåg, tunnelbana, långfärdsbussar, flygbussar, lokalbussar och taxi. Det är svårt att föreställa sig en plats i världen du inte kan nå från World Trade Center, som verkligen lever upp till sitt internationella och affärsorienterade namn.

Parkering

Det finns två garage i fastigheten och båda erbjuder hiss direkt upp i huset. I garagen finns även ett 30-tal besöksplatser med parkeringsautomat.

Cykel

Gillar du att ta cykeln till och från jobbet? Du parkerar den smidigt i garaget. Dusch och ombyte sköter du enklast genom att teckna avtal med husets friskvårdsaktör Träningspuls.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Kund- och fastighetschef Otto Jandér otto.jander@alecta.se 08-441 73 01
Teknisk fastighetsutvecklare Moltas Elmén moltas.elmen@alecta.se 08-441 62 22

Entré och inpassering

I World Trade Center finns två huvudentréer med bemannade receptioner – en på Klarabergsviadukten 70 och en på Kungsbron 1. Båda är öppna vardagar 8.00–17.15.

När receptionerna är stängda används passerkort och personlig kod för inpassering. Besökare använder porttelefon, som kopplas direkt till er lokal.

Receptionen vid Kungsbron: 08-700 45 66
Receptionen vid Klarabergsviadukten: 08-700 45 65

Allmänna uteplatser

I fastigheten finns flera fina terrasser där du kan koppla av, jobba eller ha ett mindre möte. Här finns bland annat en stor och härlig takterrass – perfekt för lunchen, kaffet, samtalet eller företagets after work (terrassen går att boka).

Trygghet och säkerhet

Fastighetens två gemensamma receptioner är öppna vardagar 8.00–17.15. Under övriga tider finns väktare från Securus på plats i fastigheten.

Avfall och källsortering

Ni som hyresgäst ansvarar för att ert eget hushållsavfall lämnas på rätt ställe i avfallsutrymmet. Avtal kan tecknas för komplett och miljöriktig avfallssortering och/eller avfallshämtning i er lokal. Fastighetens miljöstation ligger i garaget på plan 1.

Lastkaj och leveranser

I fastigheten finns flera lastkajer och transporter till fastigheten sker via infarten på Terminalslingan 1 vid Kungsbron. Maximal fordonshöjd för att nå lastkajerna är 3,20 meter.

Varubud anropar och släpps in via hyresgästernas porttelefoner.

Posthantering

Postboxar finns vid receptionen på Kungsbron 1. Kontakta gärna den receptionen för mer information om posthantering och tillhörande service, se kontaktuppgifter ovan.

Fastighetsnät och fiber

I fastigheten finns anslutningspunkter från Stokab och Telia, där respektive hyresgäst kopplar på sitt eget nätverk.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla), luftventiler samt termostatventiler. 

Varje rum har reglerbar värme, kyla och ventilation. I fönsterbänkarna sitter fläktar för värme och kyla.

Rökning

Rökning är inte tillåten i World Trade Center och hyresgästerna ska tillse att anställda och besökare inte röker i anslutning till fastighetens entréer.

Utrymning och brandskydd

Varje kontorslokal har egen nödutgång. Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Varje hyresgäst ska också utse sin egen återsamlingsplats. Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.