Om fastigheten

Fastigheterna ligger på centrala Kungsholmen och innehåller lokaler för kontor, butiker och restauranger samt hyresrättslägenheter. Läget precis vid Fridhemsplan innebär väldigt goda kommunikationsmöjligheter och omedelbar närhet till all tänkbar service.

Fakta

Två intilliggande fastigheter vid Fridhemsplan. Väktaren 36 längs Fridhemsgatan består främst av bostäder, medan Väktaren 35 på Drottningholmsvägen och Sankt Eriksgatan erbjuder lokaler för främst kontor och butiker.

Väktaren 35 Väktaren 36
Väktaren 35 Väktaren 36
Drottningholmsvägen 14 Drottningholmsvägen 16 Drottningholmsvägen 18 Drottningholmsvägen 20 Drottningholmsvägen 22 Fridhemsgatan 26 Fridhemsgatan 28 Fridhemsgatan 30
Drottningholmsvägen 14 Drottningholmsvägen 16 Drottningholmsvägen 18 Visa alla
Yta: 17 525 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 1960/1964

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

De två byggnaderna stod färdiga 1960 respektive 1964. Åhléns (på den tiden Tempo) hyrde då större delen av gatuplanet för sin butik och hyrde även kontorslokaler på de övre planen.

I huset och närområdet

I fastigheten finns både butiker, restauranger och caféer, samtidigt som hela Fridhemsplans serviceutbud ligger utanför dörren. Kronobergsparken hittar du ett stenkast bort och även Rålambshovsparken nere vid Mälarens strand nås på några minuters promenad.

Service i fastigheten

Här finns flera olika restauranger, caféer och butiker, bland annat Åhléns på Drottningholmsvägen 18, Apoteket, Stenugnsbageriet Fabrique och Gelateria Italiana.

Bra kommunikativt läge
All service du kan tänka dig runt hörnet
Nära till Rålambshovsparken och Norrmälarstrand

Service i närområdet

All tänkbar service finns på och omkring Fridhemsplan, till exempel Västermalmsgallerian, flera stora livsmedelsbutiker, gym, restauranger, caféer m.m.

Annat att upptäcka

När du vill ta en paus eller en promenad i det gröna har du Kronobergsparken bara ett stenkast bort. Det är inte heller många minuters promenad till Rålambshovsparken, eller ”Rålis” nere vid Norr Mälarstrand.

Kommunikationer och parkering

Kommunikationsläget vid Fridhemsplan är ett av Stockholms bästa, med två tunnelbanelinjer, flera stombussar och ytterligare ett antal SL-busslinjer. I fastigheten finns också ett parkeringsgarage för både bilar och cyklar.

Kollektivtrafik

Fridhemsplan är en av Stockholms större knutpunkter för kollektivtrafiken. Här stannar bland annat tunnelbanans gröna och blå linjer, liksom flera av stombusslinjerna.

Parkering

Det finns ett garage i fastigheten på Fridhemsgatan 24, som drivs av operatören Parkman.

Cykel

För kontorshyresgäster finns cykelparkering i och i anslutning till garaget. Bostadshyresgästerna har cykelrum i anslutning till sina bostäder samt i garaget.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Privat hyresgäst

denna sida hittar du som hyresgäst kontaktuppgifter och användbar information kring ditt boende.

Kontakter

Kund- och Fastighetschef Markus Hultquist Alecta Fastigheter markus.hultquist@alecta.se 08-441 60 18
Teknisk fastighetsutvecklare Mikael Andersson mikael.andersson@alecta.se 08-441 60 36

Entré och inpassering

Kontorshyresgäster använder passerbricka/tagg.

Allmänna uteplatser

Här finns en nyrenoverad innergård som nås från Fridhemsgatan 26 och 30 samt från några av lokalerna.

Trygghet och säkerhet

Det finns kameraövervakning och larm i delar av fastigheten.

Avfall och källsortering

För kontorshyresgästerna finns ett miljörum för hushållsavfall och matavfall samt möjlighet att få tillgång till ett separat avfallsrum för ytterligare avfallssortering. Butiker och restauranger ombesörjer sin avfallshantering själva. Bostadshyresgästerna erbjuds källsortering i avfallsrum som hör till bostadsfastigheten Väktaren 36.

Lastkaj och leveranser

Några av lokalerna har direkt anslutning till lastkaj. Leveranser till övriga lokaler sker via gatan och närmaste entré.

Posthantering

Kontorshyresgästerna ombesörjer själva sin posthantering, till exempel genom att teckna avtal om postbox på närliggande postkontor. Bostadshyresgästerna har brevlådor i sina respektive entréplan.

Fastighetsnät och fiber

För lokalhyresgäster finns möjlighet att via fastighetens accesspunkt ansluta sig till Stokabs stadsnät med möjlighet till olika internetleverantörer. I samtliga bostäder finns fiber via Telia, och lägenheterna på plan 1–5 har kabel-tv via Tele2/Comhem.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten eller på gården. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaderna.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.