Om fastigheten

Fastigheten Välmågan 8 lever upp till sitt namn och erbjuder moderna, effektiva och flexibla lokaler. Nordvästra Kungsholmen har utvecklats enormt de senaste åren, både som bostads- och arbetsplatsområde. Det är enkelt att ta sig hit och området erbjuder gott om restauranger och annan närservice.

Fakta

Toppmodern fastighet med hög standard som färdigställdes 2014. Byggnaden ligger i framkant även miljömässigt, både avseende miljöcertifiering och tack vare ett innovativt och effektivt system för värme och kyla, som hämtas från berggrunden.

Välmågan 8
Välmågan 8
Lindhagensgatan 112
Lindhagensgatan 112
Yta: 36 896 m2
Miljömärkning: LEED Platinum och BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 2014

Miljöcertifiering

LEED Platinum, vilket innebär att byggnaden har uppnått högsta betyg inom LEED-certifieringen. För att uppnå detta krävs att byggnaden uppnått minst 80 av maximala 100 poäng.

Fastigheten har även certifieringen BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda.

Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Byggnaden uppfördes av Skanska och färdigställdes 2014.

I huset och närområdet

I fastigheten finns idag tre stora hyresgäster – Nordea, Skanska och det populära upplevelsekonceptet Ballbreaker. Området har genomgått en närmast total omvandling och här trivs idag både boende och kontorsarbetare. Blandningen har gjort området mycket mer levande, samtidigt som kommunikationerna har blivit bättre och serviceutbudet rikare.

Service i fastigheten

Upplevelsekonceptet och upplevelsearenan Ballbreaker med restaurang samt ytterligare en restaurang för husets hyresgäster.   

Bra kommunikativt läge
Nära till Hornsbergs strands strandpromenad
Stort utbud av restauranger
Lindhagens galleria med apotek och mataffär

Service i närområdet

Nordvästra Kungsholmen har utvecklats till ett levande och välkomnande område för både boende och företag. Här har du många restauranger att välja på och det finns även gott om annan service, till exempel flera gym och Galleria Lindhagen med ICA Maxi, Systembolaget och Apoteket. Behöver du handla något som inte finns i närområdet, tar du bara tunnelbanan till Fridhemsplan eller city på ett par minuter.

Annat att upptäcka

Du kan med fördel ta en promenad, fika eller kanske beställa ett glas vin efter jobbet vid mysiga Hornsbergs strand.

Kommunikationer och parkering

Här har du tunnelbanan runt hörnet, gott om busslinjer att välja på samt garage och cykelparkering. För dig som är bilburen är det också nära till Essingeleden. Oavsett val av färdmedel tar du dig enkelt hit och hem igen.

Kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Stadshagen (blå linje) som ligger mycket nära fastigheten. Föredrar du gröna linjen kan du enkelt promenera hit från Thorildsplan. Här stannar också flera busslinjer, både innerstadsbussar och pendlarbussar.

Parkering

Garage finns i fastigheten.

Cykel

Fastigheten erbjuder möjlighet till cykelparkering.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Kund- och Fastighetschef Markus Hultquist Alecta Fastigheter markus.hultquist@alecta.se 08-441 60 18
Teknisk fastighetsutvecklare Mikael Andersson mikael.andersson@alecta.se 08-441 60 36

Entré och inpassering

Inpassering sker med bricka/tagg alternativt porttelefon för besökare.

Trygghet och säkerhet

I fastigheten finns inbrottslarm och parkeringsövervakning. Dessutom kameraövervakning i bland annat godsmottagningen.

Avfall och källsortering

Miljörum för hushållsavfall och matavfall samt möjlighet att få tillgång till separata avfallsrum för ytterligare avfallssortering.

Lastkaj och leveranser

Lastkaj och godsmottagning finns i fastigheten.

Posthantering

Hyresgästerna ombesörjer sin egen posthantering.

Fastighetsnät och fiber

Fastigheten är ansluten till Stokabs stadsnät, vilket ger möjlighet att välja mellan flera olika internetleverantörer.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten, som delvis är självförsörjande tack vare ett innovativt och effektivt system som hämtar värme och kyla från berggrunden. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.