Om fastigheten

Välkänd funkisbyggnad mitt i city, som erbjuder moderna lokaler av hög standard i bästa läge, med MOOD-gallerian som granne och Stureplan bokstavligen runt hörnet. Det är högst tveksamt om du överhuvudtaget kan hitta ett mer centralt läge i Stockholm.

Fakta

Cityfastighet med både kontor och butiker. Nära till allt och med MOOD-gallerian tvärs över gatan. De effektiva och flexibla lokalerna har en hög teknisk standard för att matcha era behov både idag och imorgon.

Vildmannen 3
Vildmannen 3
Norrlandsgatan 18
Norrlandsgatan 18
Yta: 3 876 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good
Byggt/ombyggt: 1931

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Byggnaden uppfördes 1931 och är ett av de första kommersiella husen i Stockholm med funkisstil såväl exteriört som interiört. Entrén försågs med vackra marmorgolv och trapphuset med generösa ljusinsläpp – något vi kan glädjas åt än idag.

I huset och närområdet

Läget mellan Stureplan och MOOD-gallerian innebär att du har nära till allt du behöver – och väldigt mycket mer. Butiker, restauranger, caféer, service... här finns allt!

Service i fastigheten

I fastigheten finns fyra butikslokaler.

Bra service i närområdet
Gym 100 m
Centralt läge

Service i närområdet

Det är svårt att tänka sig ett bättre läge när du vill äta ute, handla eller uträtta ett ärende. Tvärs över gatan ligger MOOD, en av Stockholms mest spännande gallerior. Du har också väldigt nära till Sturegallerian och klassiska NK. Gällande restauranger och caféer saknas absolut ingenting och du kan välja vad du vill på hela skalan från ”fine dining” i toppklass till enkla vardagsluncher eller take-away.

Annat att upptäcka

Stureplan är för många Stockholm i ett nötskal. Att sitta här på ett fik med en kopp kaffe i handen och titta på förbipasserande människor är nog så nära Paris man kan komma i Sverige. Alltid livligt, med hög citypuls och ofta kändistätt. Om du behöver en paus i det gröna har du nära till både Kungsträdgården och Humlegården. Är du istället sugen på vatten och båtliv knallar du bara ner till närliggande Nybrokajen.

Kommunikationer och parkering

Ett svårslaget läge för dig som vill åka kollektivt till och från jobbet. Om du tar bilen finns flera stora parkeringsgarage att välja på i närområdet, medan cyklar parkeras i cykelställ utanför fastigheten.

Kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation (Östermalmstorg på röda linjen) hittar du på Birger Jarlsgatan, cirka 150 meter från fastighetens entré. Där finns också busshållplatser för flera olika innerstadsbussar. Nästan lika nära har du till tunnelbanestationen Hötorget på Malmskillnadsgatan (gröna linjen). Övriga tunnelbanelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express m.m. når du från Centralen, dit du promenerar på bara några minuter.

Parkering

Det finns inget garage i fastigheten, men flera stora P-hus i närheten.

Cykel

Cykelrum finns i källaren med entré via Jakobsbergsgatan 10. Utanför huset finns tillgång till Stockholms stads gatucykelparkering. Cyklar får ej tas med i hissen, parkeras framför entrén eller i trapphuset.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Kund- och fastighetschef Christofer Elg christofer.elg@alecta.se
Teknisk fastighetsutvecklare John Letzén john.letzen@alecta.se 08-441 60 29
Kund- och fastighetschef (föräldraledig) Johan de la Torre johan.delatorre@alecta.se

Entré och inpassering

Inpassering sker via entrén på Norrlandsgatan 18. Dörren är låst dygnet runt och inpassering sker med hjälp av portkod eller porttelefonen, som är kopplad till fastighetens hyresgäster.

Avfall och källsortering

Hushållsavfall (förutom matavfall) kastas i en lucka i rampen upp till Jakobsbergsgatan 10. Matavfall sorteras i särskild papperspåse och kastas i bruna kärl i soprummet för hushållsavfall. Som tilläggstjänst kan ni också få tillgång till fastighetens miljörum för glas, plastförpackningar, brännbart och batterier. Respektive hyresgäst ansvarar för bortforsling av alla sina övriga avfallstyper. Abonnemang för hämtning och bortforsling kan tecknas med valfri avfallsoperatör.

Lastkaj och leveranser

Större gods kan tas emot via varuentrén på Jakobsbergsgatan. Där finns en anordning för transporter till källarplanet samt en transporthiss till våningsplanen.

Posthantering

Postboxar för fastighetens hyresgäster finns i entréplanet.

Fastighetsnät och fiber

Anslutningspunkt för internet finns i fastigheten.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och fjärrkyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.