Lena Rönnbäck har anställts som Alecta Fastigheters Chief Financial Officer. I denna centrala position kommer hon att spela en viktig roll för bolagets fortsatta utveckling.

Alecta Fastigheter befinner sig i en expansiv fas med siktet inställt på att dubblera fastighetsbeståndet de kommande åren.

- Jag är otroligt glad över att vi på Alecta Fastigheter får Lena som ny kollega och CFO. Lena kommer med sin erfarenhet och gedigna kompetens att bidra inom flera viktiga områden i den utvecklingsfas vi befinner oss i, säger Lena Boberg, VD på Alecta Fastigheter.

Lena Rönnbäck kommer i rollen som CFO även ansvara för bolagets verksamhetsutveckling och digitalisering, utöver ekonomi och finans.

- Jag ser fram emot att få vara med och bygga bolag och vara en del av den resa som Alecta Fastigheter har påbörjat. Utifrån min mångåriga bakgrund inom fastighetsbranschen hoppas jag kunna bidra till fortsatt utveckling och att driva verksamheten framåt med målet att växla upp och förvalta olika möjligheter för att skapa större värden, säger Lena Rönnbäck.

Idag arbetar Lena Rönnbäck i motsvarande roll på Skandia Fastigheter, där hon har varit verksam på olika positioner i många år. Hon har tidigare jobbat som revisor för KPMG. Lena tillträder som CFO på Alecta Fastigheter den 1 maj och kommer ingå i ledningsgruppen.

2022-01-31 07:45:00

Cecilia Österholm
cecilia.osterholm@alecta.se

0725 797 541