Den 1 april tar Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen av bolagets fastigheter i Göteborg. Samtidigt stärker bolaget sin närvaro med ett nytt team på nio medarbetare på plats för att jobba med etableringen på västkusten.

– Vi tror väldigt mycket på Göteborg som just nu är en av landets snabbast växande städer. Satsningen här ligger helt i linje med våra ambitioner att investera hållbart och långsiktigt i områden där vi ser en stark förväntad tillväxt framför oss, säger Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter fortsätter att utvecklas och från och med april tar bolaget över förvaltning från Newsec, på samma sätt som i Stockholm i höstas.

– För oss är det viktigt att komma närmare våra kunder och därför tar vi nu hem förvaltningen och utvecklingen även i Göteborg. Det betyder att vi kan vara närvarande i hela värdekedjan och jobba tillsammans med våra kunder och partners för att bättre förstå deras behov, säger Lena Boberg.

I över 60 år har Alecta varit fastighetsägare i Göteborg och äger idag fastigheter på fem platser, bland annat i Nordstaden och Ullevi Park, samtliga centralt belägna.

Redan nu är två fastigheter i förvandling. Ett av Alecta Fastigheters pågående projekt i Göteborg är det idag anonyma Kvarteret Kasernen i Rosenlund vid Hvitfeldtsplatsen och det andra ligger nära Nya Ullevi och Evenemangsstråket. I Kvarteret Kasernen görs en fullständig renovering och förvandling av hela platsen till en öppen och levande mötespunkt mitt i centrala Göteborg. På gatuplan öppnas det upp för restauranger och butiker för att bidra till att lyfta hela platsen.

Teamet är nu på plats i det nya kontoret vid Ullevi för att inleda långsiktiga relationer med befintliga och nya kunder.

– Det är väldigt glädjande att vi har byggt upp ett så starkt team med fastighets, projekt- och stadsutvecklingskompetens i Göteborg. Det banar väg för en riktigt bra start, avslutar Lena Boberg.

 

FAKTA

Alecta Fastigheter i Göteborg

8 fastigheter på fem platser. Rosenlund, Ullevi, Nordstan, Mektagonen, Heden och Gullbergsvass är några av de platser vi är verksamma på

7 mdkr i fastighetsvärde

53 kunder

148 000 kvm uthyrningsbar yta,

Två hotellfastigheter i södra Sverige (Halmstad och Lund)

Pågående projekt för ca 1 miljard

Joint ventures i Göteborg: nytt landmärke kallat Global Business Gate med Elof Hansson vid Masthuggskajen och Kongahälla Shopping med Adapta i Kungälv.

2022-04-01 07:45:00

Cecilia Österholm
cecilia.osterholm@alecta.se

0725 797 541