Kvarteret Regina växer fram i Rosenlundsområdet i Göteborg och fylls med kontor, restauranger, eventytor, gym och annat som kommer bidra till att det blir en levande plats dygnets alla timmar. Nu är det klart att Beets flyttar in i gatuplanet Hvitfeldtsplatsen 1. Inflyttning sker under kvartal 1 2025.

-Regina ligger i Göteborgs mysigaste och mest spännande kvarter och i takt med att vår fastighet blir klar fyller vi den med aktörer som bidrar till att det här blir en livfull, inspirerande och härlig plats. Beets kommer passa bra in i det som skapas på gatuplan så vi är jätteglada över att de valt Alecta Fastigheter och Kvarteret Regina för sin nya etablering, säger Charlotte Adlerton Gadd, affärsområdeschef för Alecta Fastigheter i Göteborg. 


Beets är en hälsorestaurang, känd för sina smakrika och kreativa sallader. Med noggrant utvalda råvaror av högsta kvalitet har Beets blivit en favorit bland hälsomedvetna göteborgare sedan etableringen på Drottninggatan 2018. Den nya lokalen i Kvarteret Regina blir Beets andra restaurang i Göteborg.

-Vi är otroligt glada över att få expandera Beets till Kvarteret Regina. Beets vision har alltid varit att erbjuda smakrika sallader av högsta kvalitet i en inspirerande miljö där våra gäster kan njuta av sin måltid fullt ut. Kvarteret Reginas unika charm och atmosfär erbjuder precis detta, och vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla gäster till vår nya lokal mitt i city, säger Andreas Olsson, ägare av Beets.

Från Alecta Fastigheter har Maria Hamrén ansvarat för uthyrningen.

Vid frågor eller ytterligare kommentarer kontakta:

Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation Alecta Fastigheter 0709-803209

Fakta om Kvarteret Regina

  • Kvarteret Regina ägs av Alecta Fastigheter.
  • Totalt 31 000 kvadratmeter, varav ungefär 25 000 utgörs av kontorsyta.
  •  Fastigheten innehåller även Alecta Fastigheters coworkingsatsning Flexiwork. Den första enheten om cirka 1100 kvadratmeter öppnade 15 maj. Ytterligare runt 2400 kvadratmeter öppnar första halvan av 2025.
  • Namnet Regina kommer från Drottning Kristina, vars försvarsbastion, Christina Regina, ligger precis ovanför fastigheten på Kungshöjd. 
  • Drottning Kristinas tankar om full frihet genomsyrar hela fastigheten, inklusive Flexiwork i allt från avtalslösningar, lokalernas utformning till serviceutbud.

2024-06-17 06:30:00

Anna Fager Persson
anna.fagerpersson@alecta.se