Vad är det som gör ett hus, ett kvarter, eller en stadsdel levande? Vad är det som gör att vi återkommer till platser, att vi berättar och längtar oss tillbaka? Är det typen av cement, eller mängden stål, eller går det djupare?

Puls, ofta handlar det om puls. Och vad är puls, om inte ett bevis på ett hjärta, på någonting levande, någonting som känns, syns och sveper oss med. Finns det ord för den här pulsen? Ja, vi tror det, och i Signalfabriken heter den pulsen Helio.

Ett stadsprojekt som lyfter, med Helio i spetsen.

Det nyöppnade Helio, en viktig del i Alecta Fastigheter och Signalfabrikens stadsprojekt, ett långsiktigt, omdanande och utvecklande arbetet som startades 2019/2020. Ett projekt där vi ser att Helio spelar en stor och väsentlig roll, som en del i stadens och platsens hållbara utveckling och förändring. Från handel till mötesplats; med kontor, service, möten och restauranger.

Hello Helio!

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa i samarbete med fastighetsägare. Idag finns Helio på sju platser i Stockholm och Malmö och har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom co-working. En perfekt pusselbit för utvecklingen av Signalfabriken, välkomna hem Helio!

Signalfabriken; degeln som smälter, blandar och skapar större mening

Måste ett kvarter bara vara en sak? Affärer, kontor, eller boende? Kan det inte vara tvärtom, att med fler olika komponenter inbyggda i strukturen, skapar alla enskilda delar tillsammans någonting större? Som här i Signalfabriken; ett levande kvarter, som arkitektmässigt och upplevelsemässigt riktar sig både inåt och utåt. Där Helio, Story Hotel, restauranger, bibliotek, gym och butiker, tillsammans lyfter helheten och skapare en starkare berättelse. En blandning som skapar dragningskraft, attraktion och blir en öppen, gemensam och naturlig mötesplats.

Helio säger du?

Stämpla in, stämpla ut, stämpla in igen, kolla klockan och ta en snutkaffe med kollegorna och dra ut på rasten så länge du kan, tills det är dags att; stämpla ut. Bilden av det generiska kontoret, du vet precis, och hur blev det så? Skulle inte arbetsplatsen vara rolig och kreativ? Vi är övertygade om att den ska vara det och har därför inlett ett nära samarbete med några som säger, intet mer! Hello Helio, och hej otroligt roligt, underbart snyggt och fantastiskt kreativt kontor och coworking space.

Så vad innebär det i praktiken då? Vad sägs om föreläsningar, frukostar, löpklubb och yoga? Vad sägs om återvinningsbara 3D-printade möbler, ett växtbaserat café och personal och lokaler som andas och brinner för människovänlig design, hälsa, hållbarhet och matupplevelser. Det är Helio. Oavsett om du är egenföretagare med behov av ett ”hem”, nya kollegor och kompisar, eller ett företag som behöver egna platser och egna rum, så löser Helio det.

Enkelt. Kontoret ska vara kul!

Det är 2021. Hur vi jobbar, blir allt viktigare än exakt vart vi gör just det jobbet. Att kombinera lokalt, lättillgängligt, med innehåll och inspiration, tror vi är några av grundkomponenterna för framtidens kontor. Vill du bli inspirerad, sätta färg på arbetsdagen eller starta dagen med en föreläsning? Helio tar coworking, det som förr kallades framtidens arbetssätt, till en helt ny nivå och kallar det vardag.

Tillsammans lyfter vi Signalfabriken och skapar en självklar mötesplats, en underbar arbetsplats, kanske ditt hem och ett självklart inslag i Sundbybergs växande och pulserande stadsbild. Välkommen hit, vi syns i vimlet!