Staden och människan

Kika in i WTC

2023-12-01

En gång i veckan, hela vägen fram till jul, öppnar vi dörren till en av våra fastigheter. Många av dem har en alldeles egen historia att berätta, och dem vill ju förstås dela med alla er. Idag, den 1 december 2023, öppnar vi dörren till…

World Trade Center

Arkitekten Ralph Erskine lämnade Storbritannien under 1930-talet och begav sig norrut, till Sverige. Han ville lära sig mer om funktionalismen som var utbredd i landet under den här tiden. Med sig hade han endast ryggsäck, sovsäck och en cykel. Och sin käresta Ruth Francis förstås, som han gifte sig med 1939. Bara några dagar efter bröllopet bröt det andra världskriget ut. Händelsen var sannolikt en av anledningarna till att pacifisten Erskine och hans fru blev kvar i Sverige.

WTC i julig skrud. Julpyntad med hjälp av Adobe Firefly.

Erskine byggde inte bara upp sitt liv här, det var även här hans internationellt uppskattade karriär inom arkitektur tog fart. World Trade Center var ett av hans verk, en 1980-talsfastighet som kännetecknas av ljuset och dess väldiga rymd.

Otto Jandér, kund och fastighetschef för World Trade Center, berätta vad som är så unikt med denna fastighet!
Helt klart den fantastiska rymden och materialvalen. Fastigheten präglas av det glada 80-talet, där allt verkade möjligt och pengar fanns. Fastigheten har en helt otrolig ljusgård med Stockholms kanske största glastak, vilket gör att det är lätt att få dagsljus året om. Annars präglas fastigheten till stor del av den enorma mängden marmor och sten. Tack vare de fina materialvalen blir fastigheten hållbar över tid, både sett till upplevelse och underhåll.

Vad är på gång i fastigheten?
Vi ser över hela fastigheten för att förbättra kundupplevelsen och tekniken. Även om grunden är fantastisk behöver vi förbättra upplevelsen rent visuellt och tekniskt i närtid. Vi har nyligen byggt ett gym för hyresgästerna och tagit fram en ny standard för kontoren. 

Läs mer om fastigheten här:
World Trade Center