Staden och människan

Rapport från Flexivalen

Under en solvarm vecka i maj var det äntligen dags för invigning av Hovet, Alecta Fastigheters första Flexiwork. För att fira vårt nya coworking-koncept arrangerades en tredagarsfestival, eller Flexival, där besökarna bjöds på både intressanta föreläsningar, yoga, mat och kaffe från lokala aktörer, minigolf på takterrassen samt kostnadsfria arbetsytor att nyttja under perioden.

Kvarteret Regina är uppkallat efter bastionen Christina Regina som ligger precis intill fastigheten. Hennes jakt på frihet och självständighet har inspirerat till skapandet av kontorskonceptet där full frihet och flexibilitet råder. Fragment av hennes idéer binder samman olika delar av fastigheten; citat pryder väggarna, kronan syns på många platser och historien om henne berättas i flertalet rum. Förhoppningen är att hennes rebelliska liv och leverne ska leva kvar här.

Under Flexivalens alla dagar snirklade frihetstemat fram som en röd tråd. Här var gästerna fria att komma och gå som de själva önskade. Dag ett fick de chans att lyssna till Lina och Björn från vetenskapspodden Dumma människor. De entusiasmerade sin publik genom att berätta om fördelarna med snällhet och prosociala beteenden. Avslutningsvis levererades även ett tips på hur man överlever i nya situationer, där man inte känner många alls – exempelvis i en ny coworking: "Bete dig som att alla människor tycker om dig!". På så sätt begränsas du inte av din nervositet och eventuella blyghet.

Björn Hedensjö & Lina Thomsgård

Dag två fick besökarna möjlighet att lyssna till David JP Philips, som bland annat skrivit boken Sex substanser som förändrar ditt liv. Dagligen inspirerar han människor världen över genom att dela sin kunskap om människans signalsubstanser och vad vi kan göra för att stärka och utveckla oss själva. Det blev ett mycket uppskattat inslag under Flexivalen och många besökare ville ha sina böcker signerade efter dragningen.

David JP Phillips

Besökarna fick även möjlighet att lyssna till den inspirerande Jörgen Dyssvold från Herr Omar. Han berättade om hur man skapar förutsättningar för bra möten, med särskilt fokus på människor med NPF-diagnoser. Vad kan vi undvika och vad bör vi fortsätta med så att alla känner sig inkluderade? Ett viktigt ämne som fler människor i arbetslivet borde känna till.

Jörgen Dyssvold

På fredagen var det dags för Gustav Molnar att sätta fokus på det hybrida arbetslivet och hur vi kan förhålla oss till det nya landskapet. På ett pedagogiskt sätt inspirerade han besökarna att arbeta på ett mer hållbart sätt i en digitalt ständigt föränderlig värld.

Gustav Molnar

Under Flexivalens tre dagar delade Frida Sjösten, från reklambyrån We are more, sina kloka tankar om kreativitet och vad som får oss att tänka i nya banor. Gästerna fick höra mer om den Lyckorapport som tagits fram, samt hur arkitektfirman Semrén & Månsson tänkt när de inrett det nya kontoret. Självklart har de haft Drottning Kristinas rebelliska persona för ögonen, men de har även jobbat mycket med återbruk och medvetna materialval. Flera av borden i landskapet har till exempel fanér av gamla kostymer och jeans, och många stolar är skapade av gammal kaffesump.

På tal om kaffe serverades mängder av gott kaffe under Flexivalen. Både det superlokala da Matteo och Nespresso var på plats för att bjuda besökarna på deras allra bästa java. Maten som serverades under de tre dagarna var från det Göteborgsbaserade företaget Jinx. Besökarna fick dessutom möjlighet att yoga tillsammans med Emma Voigt, som även delade med sig av sina bästa stressreduktionstekniker.

Vi hoppas och tror att det är många som blev inspirerade av våra festivaldagar på Flexiwork Hovet. Om du inte hade möjlighet att delta och vill veta mer om konceptet eller letar kontorsplats i Göteborg hittar du mer information här.

Flexiwork Hovet