Om fastigheten

En tidstypisk och moderniserad 1960-talsbyggnad i ett av Stockholms bästa lägen, med Stureplan runt ena hörnet och Östermalmstorg runt det andra. Fastigheten erbjuder flexibla och effektiva kontor, där du har lika nära till restauranger, caféer och butiker som till tunnelbana och bussar. Här jobbar du verkligen mitt i händelsernas centrum.

Fakta

Byggnaden uppfördes i början av 1960-talet i tidstypisk stil och har sedan dess moderniserats flera gånger. Läget mellan Birger Jarlsgatan och Nybrogatan är ett av Stockholms absolut bästa, med omedelbar närhet till all tänkbar service.  

Skravelberget Större 19
Skravelberget Större 19
Ingemar Bergmans gata 4
Ingemar Bergmans gata 4
Yta: 3 283 m2
Miljömärkning: Miljöbyggnad Brons
Byggt/ombyggt: 1963

Miljöcertifiering

Miljöbyggnad Brons. Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader. Systemet mäter totalt 16 olika områden, som granskas av en oberoende tredje part. Byggnaden får sedan betyg för varje område, vilka sedan vägs ihop till ett övergripande betyg (guld, silver eller brons). De områden som bedöms är bland annat energi, innemiljö och val av byggnadsmaterial. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Byggnaden uppfördes åt dåvarande Östgötabanken och stod färdig 1963. Östgötabanken var inte bara hyresgäst i huset, utan också fastighetsägare och byggherre.

I huset och närområdet

Fastigheten erbjuder flexibla och effektiva kontorslokaler med hög standard. I närområdet kring Stureplan och Östermalmstorg finns gott om restauranger, caféer, barer, butiker och annan service. Du kommer knappast sakna något i serviceutbudet här.

Service i fastigheten

I fastighetens entréplan har Kasthall en butik som säljer exklusiva mattor och textilgolv.

Exklusiv innegård för hyresgäster
Centralt och kommunikativt läge
Lugn gata

Service i närområdet

När det gäller service i de närmaste omgivningarna finns i princip allt du kan önska dig. Ska du shoppa är det mycket nära till både NK, MOOD och Sturegallerian. Vill du äta gott finns mängder av alternativ bokstavligen runt hörnet, bland annat klassiska Stockholmskrogar som Sturehof, Riche, East och Prinsen. Även för enklare vardagsluncher finns mycket att välja på.

Annat att upptäcka

Stureplan är för många Stockholm i ett nötskal. Att sitta här på ett fik med en kopp kaffe i handen och titta på förbipasserande människor är nog så nära Paris man kan komma i Sverige. Alltid livligt, med hög citypuls och ofta kändistätt. Även saluhallen vid Östermalmstorg är väl värd ett besök. Är du istället sugen på vatten och båtliv knallar du bara ner till närliggande Nybrokajen.

Kommunikationer och parkering

Fastigheten är lätt att nå med tunnelbana och bussar, till fots, på cykel och med bil. I källarplanets garage finns både parkeringsplatser och cykelförråd.

Kollektivtrafik

Du som åker kollektivt tar dig hit snabbt och utan problem. Närmaste tunnelbanestation är Östermalmstorg (röda linjen), dit det bara är någon minuts promenad. På 3–4 minuter når du Kungsträdgårdens tunnelbanestation (blå linje) och ytterligare några minuter bort ligger T-centralen med alla tunnelbanelinjer, spårväg och flera bussar samt Centralstationen med pendeltåg, bussar, fjärrtåg, Arlanda Express och långfärdsbussar.

Parkering

Det finns ett garage i källarplanet, med nedfart från Styckjunkargatan, där hyresgäster kan hyra parkering i mån av plats.

Cykel

Tar du cykeln till och från jobbet ibland? Heja dig i så fall! Du parkerar den smidigt i det låsta cykelrummet i garaget. Tänk också på att alltid låsa cykeln – även i cykelrummet. Det är inte tillåtet att parkera sin cykel i entréhallen eller trapphuset.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Vid akuta ärenden, kontakta vår jour på 08-120 322 20.

Kontakter

Kund- och fastighetschef Christofer Elg christofer.elg@alecta.se
Teknisk fastighetsutvecklare John Letzén john.letzen@alecta.se 08-441 60 29
Kund- och fastighetschef (föräldraledig) Johan de la Torre johan.delatorre@alecta.se

Entré och inpassering

Hyresgäster använder passerbricka/tagg vardagar klockan 7–19. Övriga tider används passerbricka/tagg tillsammans med kod. För att kunna åka hiss till plan 3, 5 och 7 krävs passerbricka/tagg. För övriga våningsplan räcker det att trycka på hissknappen.

Besökare släpps in från gatan med en porttelefon, som är kopplad till respektive hyresgäst. Hyresgästerna på plan 3, 5 och 7 kan även kommunicera med personer i hissen och aktivera möjligheten för dem att trycka in aktuellt våningsplan i hissen.

Allmänna uteplatser

En terrass finns på plan 2.

Avfall och källsortering

Ni som hyresgäst ansvarar för att ert avfall lämnas på rätt sätt i avfallsutrymmet, där följande fraktioner finns:

  • Glas
  • Plast
  • Metall
  • Småbatterier
  • Mindre mängder kartong/wellpapp

Avtal kan tecknas för komplett och miljöriktig avfallssortering och/eller avfallshämtning i er lokal. Fastighetens avfallsutrymme ligger på våningsplan -2 och nås med den högra hissen.

Lastkaj och leveranser

Större gods tas enklast emot via entrén på Ingmar Bergmans gata 4.

Posthantering

Postboxar saknas i fastigheten, men det finns flera postkontor i närheten där ni kan teckna abonnemang på en box. Ni kan också teckna avtal om postleverans direkt till ert kontor.

Fastighetsnät och fiber

I fastigheten finns anslutningspunkt för internet.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och fjärrkyla finns i fastigheten. Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden. Det råder rökförbud på terrassen på plan 2.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Stockholms stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.

Stockholms stad har ett telefonnummer dit allmänheten kan ringa för att rapportera om farliga istappar som upptäcks på andra fastigheter, telefon 020-47 82 77.