Om fastigheten

Ullevi Park består av 16 våningar spännande arkitektur och sträcker sig mot skyn vid Nya Ullevi, alldeles intill Göteborgs populära Evenemangsstråk. Fastigheten erbjuder flexibla kontorslösningar, terrasser och är belägen alldeles i skarven mellan CBD (Central Business District) och Norra Gårda. Här är det lätt att känna sig om hemma – det gör vi som arbetar på Alecta Fastigheters huvudkontor!

Fakta

Ullevi Park är av god teknisk standard och stod inflyttningsklar våren 2012. Fastigheten består av två sammanbyggda hus, med totalt 16 våningsplan – varav de första 8 våningsplanen erbjuder stora sammanhängande kontorsytor på cirka 1300 kvadratmeter per plan. Resterande 8 våningarna har ett högt läge och består av cirka 500 kvadratmeter per plan.

Framtid

Hela entrén till fastigheten genomgår i skrivande stund omfattande renoveringsinsatser. En ny servicepartner är tecknad och inom kort kommer service i form av gemensam reception, loungeytor, konferensavdelning med mera, att finnas tillgängligt för våra hyresgäster. Under våren 2024 öppnar även ny restaurang inom fastigheten.

Anläggandet av Västlänken, en pågående byggnation av en järnväg under centrala Göteborg, påverkar inte fastigheten Ullevi Park.

Heden 46:2
Heden 46:2
Ullevigatan 17 Ullevigatan 19
Ullevigatan 17 Ullevigatan 19
Yta: 14 631 m2
Miljömärkning: Breeam -Very good, Green Building
Byggt/ombyggt: 2012

Miljöcertifiering

Ullevigatan 17–19 byggdes enligt Green Building-kriterier och certifierades enligt världens mest utbredda miljöcertifieringssystem BREEAM. Allt från materialval till byggprocess sågs över. Målet är en så låg miljöpåverkan som möjligt under byggnadens hela livslängd.

Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Fastigheten Ullevi Park är en profilfastighet i staden.

I huset och närområdet

Här erbjuds flexibla kontorslösningar utifrån era behov, tilltalande arkitektur, takterrasser och det angenäma läget innebär närhet till allt. Oslagbart skyltläge – här syns och trivs vi.

Service i fastigheten

På entréplan finns en uppskattad servicebutik, med tillgång till paketutlämning via Instabox. På den utvändiga parkeringen finns Volvo Mobility som erbjuder biluthyrning. I varje huskropp finns gemensamma takterrasser som bjuder på hänförande vyer över Göteborg. Här kan ni boka möten och konferenser.

Enkelt att nå

Spårvagn och buss utanför dörren

Centralt

Göteborgs stadskärna en kort promenad bort

Representativ fastighet

Genomgående hög standard

Takterrasser

Trivsamma vyer över city

Service i närområdet

Inom områdets direkta närmiljö finns tillgång till ett gediget utbud av erkända restauranger, hotell och annan tänkbar service. På Nya Ullevi och Gamla Ullevi går olika sport- och nöjesevenemang av stapeln löpande.

Kommunikationer och parkering

Husets strategiska position möjliggör smidig access oavsett val av transportsätt. Här har du bussar och spårvagnar runt hörnet och gångavstånd till centralstationen. Det goda läget innebär även en direkt närhet till flera av de stora trafiklederna och det tar endast 20 minuter till Göteborg Landvetter Airport.

Kollektivtrafik

Hållplats Norra Ullevi samt Ullevi södra ligger cirka 200 meter från fastigheten med både buss- och spårvagnslinjer. Fastigheten finns belägen endast en hållplats från Göteborgs Centralstation och en hållplats från Korsvägen.

Parkering

I fastigheten finns ett parkeringsgarage med ett 40 tal platser för hyresgästerna. Utanför entrén finns en betalparkering för besökare. 

Cykel

Cykeln parkeras alldeles utanför eller i husets separata cykelförråd. I fastighetens källarplan finns det även ett omklädningsrum.

För hyresgäster

Här hittar ni som redan är, eller funderar på att bli hyresgäster i fastigheten, information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information och personlig kontakt, är ni alltid välkomna att kontakta er kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Om något har gått snett gör du enkelt din felanmälan till vår driftspartner GK (Gunnar Karlsen Sverige AB).

Vid akuta ärenden kan du även ringa till 031-45 44 04 (journummer: 020-20 20 05).

Kontakter

Kund- och fastighetschef Carolina Kristensen carolina.kristensen@alecta.se 031 44 06 73
Teknisk fastighetsutvecklare Robert Andreasson robert.andreasson@alecta.se 031 44 06 71

Entré och inpassering

Fastigheten har två entréer, Ullevigatan 17 och 19 samt separat entré för enkom en hyresgäst. Entréerna är öppna dagtid. För inpassering kvälls- och nattetid krävs tagg och kod.

Till garaget där parkeringsplatser, omklädningsrum och cykelrum finns krävs alltid tagg.

Allmänna uteplatser

På varje hus finns en takterrass öppen för hyresgäster fram till klockan 16.00. Terrasserna bjuder på otrolig utsikt över staden och det finns gott om sittplatser i form av bänkar, och bord. Tagg och kod krävs för att komma ut på terrasserna.

Båda terrasserna går även att boka kvällstid.

Avfall och källsortering

På entréplan finns ett gemensamt miljörum, här finns de vanligaste  fraktionerna för källsortering. Hyresgäster ansvarar för att kontorsavfallet sorteras på rätt sätt.

Lastkaj och leveranser

Fastigheten har ingen särskild godsmottagningsplats, utan hämtning och lämning av gods sker vid respektive entré. Det är viktigt att allt gods tas om hand snarast efter lossning.

Posthantering

Alla hyresgäster har eget postfack.

Fastighetsnät och fiber

Fastigheten är utrustad med Fiber.

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och fjärrkyla finns i fastigheten.

Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Ett tips för ett bra inomhusklimat:

  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaden.

Utrymning och brandskydd

Varje kontorslokal har egen nödutgång. Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Varje hyresgäst ska också utse sin egen återsamlingsplats. Läs mer om systematiskt brandskyddsarbete här

 

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Göteborgs stad för. Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.