Om fastigheten

En profilfastighet med rötter i det sena 1800-talet, som har moderniserats och blivit en populär mötesplats i centrala Sundbyberg. Signalfabriken erbjuder effektiva lokaler för bland annat kontor, restauranger, butiker, gym, hotell och bibliotek. Kommunikationsläget är svårslaget med både tunnelbana, pendeltåg, Tvärbanan, bussar, och fjärrtåg, som finns vid närliggande Sundbybergs station samt eget garage i fastigheten.

Fakta

Signalfabriken är en spektakulär industrifastighet med rötter i 1800-talet som har utvecklats till ett uppskattat köpkvarter med både restauranger, butiker, service och kontor. De flesta lokaler har sina entréer vända mot ett inbjudande innertorg. Ovanpå delar av fastigheten ligger tre bostadsrättsföreningar som bildades med tredimensionell fastighetsindelning.

Plåten 3
Plåten 3
Sundbybergstorg 1
Sundbybergstorg 1
Yta: 15 873 m2
Miljömärkning: BREEAM In-Use, Very Good

Miljöcertifiering

BREEAM In-Use, Very Good. Certifieringen innebär att byggnaden har uppfyllt 55–69 procent av BREEAM:s parametrar för miljöprestanda. Läs mer om fastighetens miljöcertifiering hos Sweden Green Building Council.

Historia

Historien om Signalfabriken börjar i slutet av 1800-talet. Då köpte tysken Max Sievert tomtmark på båda sidor av Esplanaden i Sundbyberg. Här skulle han bygga fabrikslokaler för sina företag, Sieverts Kabelverk och AB Alpha, eller ”Järn-Alpha” som alla i Sundbyberg kom att kalla den mekaniska verkstaden. Idag kallas kvarteret oftast Signalfabriken, vilket passar bra med tanke på allt som hänt här. I lokalerna har man nämligen tillverkat mycket kabel och telefondelar. Här låg länge stadens telegrafstation och senare drevs både skivbolag och tryckeri under det välbekanta namnet Alpha. Alla dessa verksamheter bidrog till att skicka signaler från hjärtat av Sundbyberg och ut i världen. Idag har industrierna flyttat ut, men de flesta byggnaderna står kvar. Och i väggarna finns en viktig del av Sundbybergs historia för alltid inmurad.

Följ gärna Signalfabriken på Instagram!

 

I huset och närområdet

Tack vare sitt breda utbud av upplevelser och service är Signalfabriken en viktig del av pulsen i centrala Sundbyberg. Här kan du hyra kontor, äta och dricka gott, shoppa och träna. Du kan till och med bo på hotell, gå till tandläkaren och låna böcker. När du vill vidga dina vyer eller hitta ännu mer service har du resten av Sumpans charmiga centrum precis runt knuten.

Service i fastigheten

I fastigheten finns restauranger, co-working, konferens, gym, bibliotek, hotell, tandläkare, frisör, nagelsalong och butiker.

Gym i närheten
Allt samlat

Hotell, restaurang och konferens i huset

Mötesplats

Vägg i vägg med Sundbybergs sommargata

Enkelt att nå

Tåg, tunnelbana och buss utanför dörren

Service i närområdet

Centrala Sundbyberg är verkligen en levande stadsdel med skön puls – och Signalfabriken bidrar med en stor del av den pulsen. Närområdet erbjuder gott om restauranger och caféer, en mix av butiker och mycket annan service. Här är det enkelt att äta både lunch och middag, fika, ta ett glas vin efter jobbet eller uträtta sina ärenden.

Annat att upptäcka

Om du behöver en promenad eller löprunda i friska luften, eller känner för ett gåmöte med kollegorna, rekommenderas strandpromenaden längs Bällstaån och Bällstaviken alternativt Lötsjöns och Golfängarnas naturreservat.

Kommunikationer och parkering

Med en av Storstockholms verkliga knutpunkter för kollektivtrafik på några minuters gångavstånd och eget garage i fastigheten är det lätt och smidigt att ta sig till jobbet oavsett vilket färdmedel du föredrar. Här har du också nära till Bromma flygplats.

Kollektivtrafik

Sundbybergs station, som ligger bara ett par minuters promenad bort, är en av de största knutpunkterna för kollektivtrafik utanför Stockholms innerstad. Här har du tillgång både tunnelbana (blå linjen), pendeltåg, Tvärbanan och ett stort antal busslinjer, till fjärrtåg samt Flygbussar till Bromma flygplats och Arlanda.

Parkering

Fastighetens hyresgäster har tillgång till två garage. Ett som ligger i fastighetens källarplan med infart från Vasagatan 4 och som drivs av operatören Parkman, samt ett garage i en grannfastighet med infart från Franstorpsvägen vid korsningen med Humblegatan.

Cykel

Utanför huset finns tillgång till Sundbybergs stads gatucykelparkering.

För hyresgäster

Här hittar du som redan är, eller funderar på att bli, hyresgäst i fastigheten information om hur det praktiska fungerar i huset. För mer detaljerad information är du välkommen att kontakta kundservice eller din kontaktperson på Alecta Fastigheter.

Felanmälan och service

Kontakter

Bitr. kund- och fastighetschef Emellie Brink emellie.brink@alecta.se 08-441 60 34
Teknisk fastighetsutvecklare Kent Sjöberg Kent.sjoberg@alecta.se 0730269918

Entré och inpassering

Entréer till kontorslokalerna, gymmet och biblioteket hittar du på fastighetens innergård.

Allmänna uteplatser

Flera restauranger i fastigheten erbjuder trevliga uteserveringar under sommarhalvåret och på innergården finns flera bänkar utplacerade.

Trygghet och säkerhet

Fastighetens allmänna ytor ronderas av väktare.

Avfall och källsortering

I fastigheten finns ett miljörum för hushållsavfall och matavfall samt ett avfallsrum som erbjuder ytterligare sorteringsmöjligheter.

Lastkaj och leveranser

Vid större leveranser används lastgatan med infart från Bangatan, som leder till innertorget där de flesta lokalers entréer ligger. För att kunna använda lastgatan krävs en kod.

Posthantering

Postboxar för fastighetens hyresgäster finns vid lastgatan.

Fastighetsnät och fiber

Det finns ett fastighetsnät med anslutningspunkter i lokalerna

Inomhusklimat

Både fjärrvärme och kyla finns i fastigheten, liksom ett energioptimeringssystem för att kunna sänka energianvändningen utan att försämra komforten.

Vart tredje år genomförs en så kallad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för att säkerställa att ventilationen uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket.

Generella tips för ett bra inomhusklimat:

  • Öppna inte fönster när det är varmt ute om kylsystem finns i lokalen.
  • Tillse att möbler eller annan inredning inte hindrar flöden vid radiatorer (värme), kylbafflar i taket (kyla) och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i fastigheten eller på gården. Tänk också på att inte röka så nära entréer att rök kan komma in i byggnaderna.

Utrymning och brandskydd

Hyresgästerna ansvarar själva för sin utrymning och för sitt systematiska brandskyddsarbete (SBA). Läs gärna mer på Stockholms brandförsvars webbplats.

Snöröjning och istappar

Hyresvärden ombesörjer snöröjning på fastigheten. Snöröjning och halkbekämpning av gatorna och miljöerna omkring fastigheten ansvarar Sundbybergs stad för. 

Om farliga istappar upptäcks på huset, ring omedelbart till kundservice.